(DOC, VIDEO) PAS promovează un proiect de lege care restricționează tranzacțiile „dubioase” cu obiective importante ale statului

Autor: , in Politic / 9 ianuarie, 2020, 11:30

Partidul Acțiune și Solidaritate a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, un proiect de lege care va împedica tranzacționarea bunurilor și obiectelor de importanță pentru securitatea statului de către oligarhi și oameni cu interese dubioase. „Astfel încât domeniile de importanță strategică să fie protejate de eventuale insvestiții și proprietari dubioși. Aeroportul Internațional Chișinău, Moldtelecom, protecția și stocarea datelor, transportul feroviar și alte obiecte de importantă națională și care sunt importante pentru securitatea R. Moldova, care de-a lungul timpului au ajuns pe mâini dubioase. Am văzut ce s-a întâmplat cu aeroportul”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

Potrivit ei, cadrul legal actual nu oferă suficiente pârghii pentru a opri acest lucru, iar inițiativa legislativă restricționează posibilitatea ca companiile offshore să achiziționeze bunuri și obiective importante pentru R. Moldova.

Proiect de lege PAS by Expresiv Media on Scribd

Proiectul de lege este propus spre discuții publice, a anunțat Maia Sandu, iar juristul PAS, Sergiu Litvinenco, a oferit detalii juridice despre inițiativă. Le puteți asculta mai jos:

Amintim că, anterior, și reprezentanții PPDA au declarat că este nevoie de o lege care să împiedice persoanele dubioase să intre în posesia obiectivelor de importanță majoră pentru stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X