O cere de la Alexandru Slusari. Procuratura Generală n-a găsit lista beneficiarilor finali ai furtului miliardului

Autor: , in Politic / 10 ianuarie, 2020, 19:37

Anexele ridicate ale raportului Kroll 2 nu conţin un document cu denumirea „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali, susține Procuratura Generală (PG) într-un comunicat de presă. „Procurorul General a expediat în adresa Vicepreședintelui Parlamentului R. Moldova, Preşedintelui Comisiei de anchetă „Cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare”, dlui Alexandru Slusari, un demers prin care a solicitat remiterea către Procuratura Generală a listei beneficiarilor finali, existenţa căreia a fost confirmată de unii deputaţi”, se arată în comunicatul PG.

Potrivit PG, raportul detaliat denumit „Kroll 2” precum şi anexele acestuia, realizate la solicitarea Băncii Naţionale a Moldovei, au fost ridicate de către Procuratura Anticorupţie la 22 martie 2018.

„Grupul de urmărire penală verifică informaţiile primite prin procedeele probatorii prevăzute de Codul de procedură penală, iar Procuratura Republicii Moldova va informa sistematic societatea despre rezultatele desfăşurării investigaţiilor”, se mai arată în comunicatul PG.

„Așa cum raportul a fost comandat de către Banca Naţională a Moldovei, Procuratura Anticorupţie a solicitat ultimei să dispună verificarea informaţiei conţinute în raport, în limita competenţelor stabilite prin lege, cu remiterea acestor rezultate în adresa Procuraturii”, a adăugat instituția.

Amintim că, acum două zile, cicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a avut o întrevedere cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Slusari a precizat că „a simțit că dl. Stoianoglo deja s-a documentat bine cu acest dosar, deși am rămas surprins ca el așa și nu a luat cunoștință cu anexele la raportul Kroll 2, care conțin nume concrete ai beneficiarilor furtului”.

Citește și: (DOC/EXCLUSIV) Stoianoglo „sau nu a citit sau minte”? Lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare, despre care procurorul general spune că nu există

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X