Ambasadorul UE la Chișinău: „Privim cu mare atenție modul în care au loc procesele penale din Moldova”

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 ianuarie, 2020, 15:50

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, susține că Uniunea Europeană urmărește cu atenție modul în care au loc procesele penale din ultimele luni în Republica Moldova și spune că cetățenii merită să trăiască într-o țară fără corupție, protejați de instituții în care pot avea încredere.

Într-un comentariu postat pe o rețea de socializare, Michalko susține că în ultimile luni unii procurori au făcut pași importanți privind investigarea cazurile răsunătoare și atenționează că este nevoie de oameni cu adevărat pregătiți care să ofere rezultate reale.

„Privim cu mare atenție modul în care au loc procesele penale din Moldova. Pe parcursul ultimelor luni, procurorii anti-corupție au făcut câțiva pași importanți în cele mai importante investigații penale. Moldova are nevoie de polițiști, procurori și judecători pregătiți să furnizeze rezultate reale în lupta împotriva corupției. Poporul moldovenesc merită să trăiască liber de corupție, protejat de instituții în care, în cele din urmă, să poată avea încredere”, se arată în mesajul ambasadorului UE.

Amintim că, vineri șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este bănuit că în martie 2017 a primit de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Citește și: Morari, bănuit că a acționat în interesul lui Plahotniuc în cazul miliardului furat. Se declară nevinovat și nu cooperează cu ancheta

Reprezentanții Procuraturii anunță că în cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit şi la această etapă nu cooperează cu ancheta.

Astăzi este programată punerea lui Morari sub învinuire, audierea lui în această calitate procesuală, precum şi soluţionarea chestiunilor privind suspendarea lui din funcţia de procuror şi aplicarea în privinţa lui a măsurii preventive.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X