Hakan Șukur (48 de ani), considerat cel mai bun fotbalist din istoria Turciei, se află de cinci ani în SUA, unde a fugit de regimul lui Recep Erdogan. Declarat trădător de autoritățile din Turcia, legendarul atacant lucrează în continuare într-o cafenea din Palo Alto, în speranța că într-o zi se va putea întoarce în țara sa. Ocazional, Șukur face și Uber.

Hakan Șukur a acordat un interviu cotidianului german Bild, unde a vorbit despre situația incredibilă în care a ajuns: „Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez. Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Și eu am fost păzit pentru o perioadă după ce m-am mutat aici, am avut sprijinul autorităților.

Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate”, a spus Hakan Șukur.

Fost coleg cu Hagi și Popescu la Galatasaray, Hakan Șukur nu vrea cu orice preț ca Erdogan să dispară de la putere, astfel că i-a transmis un mesaj public: „Îi cer lui Erdogan să devină președintele de care Turcia are nevoie”, scrie Digisport.ro.

Hakan Șukur, exilat de Erdogan

Intrat în politică, viaţa lui Șukur s-a schimbat dramatic în urmă cu cinci ani. Iniţial a fost prieten şi aliat politic al lui Erdogan, dar înţelegând în ce direcţie merg lucrurile, în 2015, cu un an înainte de puciul care a urmărit îndepărtarea lui Erdogan, a fugit în SUA cu familia.

Chiar şi aşa, departe de focul evenimentelor din Turcia, Hakan Șukur a fost declarat adversar al regimului şi consecinţele au fost groaznice, pe numele său fiind emis mandat de arestare. Tatăl său a fost închis, casele şi conturile confiscate.

În aceste condiții, Șukur nu a mai avut cum să se întreţină şi a fost nevoit să se angajeze la o patiserie din Palo Alto, cu specific turcesc și grecesc, în mijlocul bogatașilor din Sillicon Valley, la doi pași de Stanford University.

540 de meciuri și 260 de goluri a reușit Șukur să înscrie pentru Galatsaray, Inter, Parma, Blackburn sau Torino.
112 meciuri si 51 de goluri are pentru naționala Turciei. Este de departe cel mai bun marcator din istorie țării, al doilea clasat fiind Burak Yilmax, cu doar 24 de reușite.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here