Sandu, după ce SUA l-au declarat indezirabil pe Plahotniuc. Ce avertisment îi transmite aceasta lui Dodon

Autor: , in Politic / 13 ianuarie, 2020, 20:09

Oligarhul Vladimir Plahotniuc și familia acestuia au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza „actelor de corupție semnificative” în care a fost implicat fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Decizia este calificată de fosta prim-ministră, Maia Sandu, drept o dreptate făcută cetățenilor Republicii Moldova.

„SUA au impus sancțiuni personale împotriva lui Plahotniuc și a familiei sale. Mulțumim Guvernului SUA că a dat curs solicitării noastre de a-l pedepsi, făcând astfel dreptate cetățenilor țării noastre”, a reacționat Sandu.

În context, lidera PAS a avut și un avertisment pentru președintele Igor Dodon.

„Igor Dodon, care încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc, trebuie sa ia aminte – mai devreme sau mai târziu, cei care comit crime împotriva propriului popor vor fi pedepsiți”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, a anunțat astăzi că Plahotniuc și familia acestuia au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza acțiunilor de corupție a fostului lider PDM care au subminat justiția și au compromis procesele democratice în Republica Moldova.

Cu alte cuvinte, Mike Pompeo a anunțat că Vladimir Plahotniuc a intrat sub incidența unei legi americane care declară indezirabile pe teritoriul SUA persoanele implicate în acte de corupție în țările lor. Sub incidența legii cad și membrii familiei lui Plahotniuc.

„Pe lângă Plahotniuc, îi declar indezirabili pe soția sa, Oxana Childescu, fiul său, Timofei Plahotniuc, și copilul său minor. Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic, Statele Unite nu tolerează corupția și este alături de oamenii din Moldova în lupta împotriva acesteia. Departamentul de Stat va continua să se folosească de aceste prevederi pentru a a-i sancționa pe actorii corupți din această regiune și la nivel global”, se mai arată în mesajul lui Pompeo de pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X