Morari îi acuză pe Dodon și Stoianoglo că stau în spatele dosarului său: „E comandă de la președinte” (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 13 ianuarie, 2020, 13:22

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, îi acuză pe președintele Igor Dodon și procurorul general Alexandr Stoianoglo că ar sta în spatele dosarului său, în care a fost reținut pentru 72 de ore.

Morari a făcut declarații în acest sens pe coridoarele judecătoriei Ciocana, acolo unde este examinată solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest pentru 30 de zile.

Solicitat de reporteri, Morari s-a declarat nevinovat, acuzând o „comandă politică” de la „președinte”. Întrebat care este interesul lui Dodon de a-l trimite după gratii, Morari a spus că „va explica pe parcurs”.

Viorel Morari a acuzat de implicare și „conducerea Procuraturii Generale”, făcând referire la Alexandr Stoianoglo și adjunctul său Ruslan Popov.

Morari a fost reținut pentru 72 de ore vineri, 10 ianuarie. Reținerea sa a avut loc în ultima zi în care un grup de procurori au efectuat controlul activității Procuraturii Anticorupție din ultimii ani, prin decizia procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

Conform Procuraturii Generale (PG), Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Morari a lăsat anterior de înțeles că în cadrul dosarului privind finanțarea PSRM ar fi urmat să solicite ridicarea imunității mai multor deputați socialiști, fără a oferi mai multe detalii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X