Viorel Morari a primit 20 de zile de arest

Autor: , in Populare / Social / 13 ianuarie, 2020, 17:51

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. O decizie în acest sens a fost dictată de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Aflat la Judecătoria Ciocana, unde judecătorii au decis asupra prelungirii măsurii de arest, Morari a declarat că învinuirile procurorilor sunt o aberație și că în anul 2017 nu a primit indicații de la Vladimir Plahotniuc.

Solicitat de reporteri, Morari s-a declarat nevinovat, acuzând o „comandă politică” de la „președinte”. Întrebat care este interesul lui Dodon de a-l trimite după gratii, Morari a spus că „va explica pe parcurs”.

Citește și: Morari îi acuză pe Dodon și Stoianoglo că stau în spatele dosarului său: „E comandă de la președinte” (VIDEO)

Viorel Morari a acuzat de implicare și „conducerea Procuraturii Generale”, făcând referire la Alexandr Stoianoglo și adjunctul său Ruslan Popov.

Morari a fost reținut pentru 72 de ore vineri, 10 ianuarie. Reținerea sa a avut loc în ultima zi în care un grup de procurori au efectuat controlul activității Procuraturii Anticorupție din ultimii ani, prin decizia procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

Conform Procuraturii Generale (PG), Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Citește și: (VIDEO) Morari susține că nu a avut curaj să-i deschidă dosar lui Plahotniuc, chiar dacă dispunea de raportul Kroll

Morari a lăsat anterior de înțeles că în cadrul dosarului privind finanțarea PSRM ar fi urmat să solicite ridicarea imunității mai multor deputați socialiști, fără a oferi mai multe detalii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X