Acuzațiile lui Morari sunt „prostii”, spune Stoianoglo: „Nici nu am numărul de telefon al președintelui”

Autor: , in Politic / 14 ianuarie, 2020, 15:35

Procurorul general al Republicii Moldova nu vrea să comenteze acuzațiile șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, care a afirmat că reținerea sa a fost comandată de șeful statului și pusă în aplicare de Procuratura Generală (PG). Alexandr Stoianoglo a declarat jurnaliștilor, după ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de marți, că declarațiile lui Morari sunt „prostii” și că nici nu are în lista sa de contacte numărului de telefon al lui Igor Dodon.

„Nu vreau să comentez prostiile unor oameni care au fost reținuți sau arestați. Are drepturile sale, poate ataca decizia. Reținerea și înaintarea demersului de arestare a fost adoptat de procurorul care se ocupă de caz. Noi am respectat toate normele procesuale, am respectat legea. Ce pot să am cu domnul Morari? N-am lucrat în Procuratură din 2007. În această perioadă n-am avut nicio conexiune cu domnul Morari. Nimic personal”, le-a spus Stoianoglo jurnaliștilor.

Întrebat despre acuzațiile precum că ar primi indicații de la Igor Dodon, Stoianoglo a specificat că s-a întâlnit ultima oară cu președintele la o ședință a Consiliului Suprem de Securitate. „Nici nu am numărul de telefon al domnului președinte”, a adăugat procurorul general.

Citește și: Morari îi acuză pe Dodon și Stoianoglo că stau în spatele dosarului său: „E comandă de la președinte” (VIDEO)

Amintim că șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. O decizie în acest sens a fost dictată luni de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Aflat la Judecătoria Ciocana, unde judecătorii au decis asupra prelungirii măsurii de arest, Morari a declarat că învinuirile procurorilor sunt o aberație și că în anul 2017 nu a primit indicații de la Vladimir Plahotniuc.

Solicitat de reporteri, Morari s-a declarat nevinovat, acuzând o „comandă politică” de la „președinte”. Întrebat care este interesul lui Dodon de a-l trimite după gratii, Morari a spus că „va explica pe parcurs”.

Viorel Morari a acuzat de implicare și „conducerea Procuraturii Generale”, făcând referire la Alexandr Stoianoglo și adjunctul său Ruslan Popov.

Morari a fost reținut pentru 72 de ore vineri, 10 ianuarie. Reținerea sa a avut loc în ultima zi în care un grup de procurori au efectuat controlul activității Procuraturii Anticorupție din ultimii ani, prin decizia procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

Citește și: Petic descrie condițiile din celula în care a fost plasat Morari: „Plină cu păduchi, purici, microfoane și camere video”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X