Alexandru Slusari cere precizări de la PG și CNA referitor la Arena Chișinău

Autor: , in Uncategorized / 14 ianuarie, 2020, 17:18

Platforma DA consideră că proiectul Arena Națională a fost pornit cu multiple încălcări și cere precizări de la Procuratura Generală și CNA. Reprezentanții Platformei DA spun că, comuna Stăuceni a fost lipsită de aproape 70 de hectare agricole, 59 dintre care nu sunt folosite deloc în cadrul construcției.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, studiul de fezabilitate a fost făcut superficial de către un ONG necunoscut, iar concursul a fost organizat de ochii lumii, cu un singur participant din Turcia.

„În grabă a fost fondată o întreprindere de stat în fruntea cu un consilier al lui Candu. A lipsit un calcul elementar în privința recuperării investițiilor în contextul capacității Arenei raportate la numărul de populației din țara. Terenul este, cel mai probabil, gajat și, posibil, regajat. Există un risc sporit că statul poate să rămănă în orice moment fără acest lot de pământ, valoarea comercială a căruia se estimează minimum cu 70 milioane de euro. Cine va răspunde pentru tot ce s-a întâmplat?”, întreabă Slusari.

Citește și: Dosare penale în cazul construcției „Arena Chișinău”; Ce pedepse riscă cei vinovați

În context, în calitate de vicepreședinte al Parlamentului, Slusari a solicitat azi informația de la Procuratura Generală și de la CNA dacă este pornit dosar penal pe acest caz, după ce Ministerul Economiei a transmis în vara anului trecut materiale la Procuratura.

Totodată, Slusari a cerut de la Ministerul Economiei claritatea cu finalizarea acestei construcției și cu soarta terenului adiacent de 59 ha.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X