Biserica Ortodoxă califică drept „nedreaptă și mioapă” decizia privind scoaterea crucifixului din holul MAI

Autor: , in Politic / 14 ianuarie, 2020, 18:28

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a luat act și își exprimă „îngrijorarea față de decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne. Instituția consideră decizia drept un „act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale”.

„Biserica Ortodoxă din Moldova califică drept nedreaptă și mioapă această decizie și sprijină reacțiile majorității cetățenilor Republicii Moldova în favoarea păstrării crucifixurilor în instituțiile publice. Or, prezența în spațiul public a unor simboluri fondatoare pentru civilizația creștină europeană – precum crucea – este utilă și necesară”, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit Bisericii Ortodoxe, crucea este reprezentată pe stema Republicii Moldova, în scutul plasat pe pieptul unei acvile purtând în cioc o cruce de aur.

„Crucea și icoanele sunt simboluri sacre ale Bisericii și neamului nostru, iar familiarizarea cu aceste simboluri și cunoașterea sensului lor de către cetățenii noștri fac parte, din nivelul de bază al educației, fără de care deprinderea valorilor civice elementare nu ar fi posibilă. Istoria bimilenară a creștinismului ne-a demonstrat cât de semnificativ este acest simbol. Spațiul balcanic în care trăim noi, ne-a confirmat importanța și valoarea inestimabilă a Crucii”, se mai arată în comunicat.

„Îndemnăm membrii Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității să-și revizuiască decizia față de acest subiect stringent în care este vizat cultul majoritar din țara noastră”, conchide instituția.

Citește și: (DOC) Crucifixul instalat la MAI este „instigare la discriminare”, iar Năstase trebuie să-și ceară scuze. Reacția liderului PPDA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Cei din Consiliul ala vor sa vinda tara sau ce au de gind. Cred ca de asemenea consiliu nu este necesitate

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X