Dodon spune că liceele „Orizont” au fost vândute: Statul nu se implică în niciun fel

Autor: , in Politic / 14 ianuarie, 2020, 20:37

Președintele Republicii Moldova afirmă că rețeaua de licee „Orizont” a fost vândută unei companii din România. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Republican al PSRM de marți. Potrivit lui Igor Dodon, statul nu se implică în niciun fel în cazul acestor licee, mai mulți profesori ai cărora au fost expulzați în septembrie 2018 din Republica Moldova, fiind apoi condamnați în țara lor de origine, Turcia.

„Liceele „Orizont” sunt licee private. Nu are nicio implicare statul în vânzare, cumpărare, transmitere. Mai mult ca atât, din câte știu eu, aceste licee au fost vândute de foștii proprietari la o companie din România. Adică statul și Guvernul nu poate să se implice în acest proces și nu se va implica”, a declarat Igor Dodon.

La sfârșitul anului 2019, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a cerut omologului său Igor Dodon să închidă activitatea liceelor „Orizont” și să le transfere în gestiunea unei organizații controlate de liderul de la Ankara. Mai mult decât atât, Erdogan i-a mulțumit lui Dodon pentru expulzarea celor 7 profesori turci, din toamna anului 2018, pe care el a numit-o drept „luptă împotriva terorismului FETO”.

„Mulțumim Moldovei pentru cooperarea în lupta împotriva FETO și extrădarea membrilor săi în Turcia”, a declarat Recep Tayyip Erdogan în cadrul unei conferințe de presă după întâlnirea cu Igor Dodon la palatul prezidențial de la Ankara.

Republica Moldova este unul dintre puținele state care, în 2018, a acceptat solicitarea Ankarei de a extrăda profesori turci din rețeaua condusă de Gulen. Multe alte state, printre care România, Franța, Germania sau SUA, au respins aceste solicitări.

Citește și: Zâmbete în loc de răspuns. Dodon nu vrea să spună unde a fost la schi (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X