Manuale insuficiente în unele școli, iar în altele nici nu au fost distribuite; Profesorii trag un semnal de larmă

Autor: , in Social / 14 ianuarie, 2020, 19:05

Manuale insuficiente pentru copiii din Republica Moldova și ghiduri pentru cadrele didactice. Situația a fost raportată de mai mulți profesori de la diferite instituții de învățământ, ulterior reprezentanții Ministerului Educației venind cu unele soluții.

Conform datelor de la minister, în unele localități nu au fost distribuite sau lipsesc titluri de manuale, în special cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV).

De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum.

Reprezentanții ministerului susțin că aceasta „este o situație cu impact negativ asupra calității procesului educațional, iar MECC va identifica factorii care perturbează buna funcționare a mecanismului de asigurare cu manuale școlare”.

Conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării susține că va întreprinde, în regim de urgență, măsuri privind redresarea situației, pentru ca manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev. Totodată, angajații din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, managerilor educaționali, conform competențelor, au fost rugați să manifeste responsabilitate, iar în cazul în care întâmpină dificultăți să sesizeze ministerul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X