Reacția lui Dodon la acuzațiile lui Morari, cum că președintele ar sta în spatele dosarului său

Autor: , in Politic / 14 ianuarie, 2020, 18:30

Șeful statului Igor Dodon susține că nu vrea să comenteze acuzațiile șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cum că în spatele dosarului său s-ar afla președintele, cu implicarea procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Solicitat după ședința Consiliului Republican al PSRM să comenteze acuzațiile aduse de Morari, președintele a spus că nu se implică în actele de justiției.

„Eu nu vreau să comentez procesele unor persoane care au fost alături sau au slujit fostul regim. Mă refer la judecători, procurori. Înțeleg că la moment sunt efectuate investigații. Preşedinţia, instituția prezidenţială, eu personal, nu m-am implicat şi nu mă voi implica în astfel de procese”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. O decizie în acest sens a fost dictată luni de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Citește și: Acuzațiile lui Morari sunt „prostii”, spune Stoianoglo: „Nici nu am numărul de telefon al președintelui”

Aflat la Judecătoria Ciocana, unde judecătorii au decis asupra prelungirii măsurii de arest, Morari a declarat că învinuirile procurorilor sunt o aberație și că în anul 2017 nu a primit indicații de la Vladimir Plahotniuc.

Solicitat de reporteri, Morari s-a declarat nevinovat, acuzând o „comandă politică” de la „președinte”. Întrebat care este interesul lui Dodon de a-l trimite după gratii, Morari a spus că „va explica pe parcurs”.

Viorel Morari a acuzat de implicare și „conducerea Procuraturii Generale”, făcând referire la Alexandr Stoianoglo și adjunctul său Ruslan Popov.

Morari a fost reținut pentru 72 de ore vineri, 10 ianuarie. Reținerea sa a avut loc în ultima zi în care un grup de procurori au efectuat controlul activității Procuraturii Anticorupție din ultimii ani, prin decizia procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X