FC Barcelona l-a concediat pe antrenorul Ernesto Valverde şi l-a angajat în locul acestuia pe Quique Setien, căruia i-a oferit un contract valabil până în vara anului 2022, a anunţat luni seara clubul spaniol de fotbal.

„FC Barcelona şi Ernesto Valverde au ajuns la un acord pentru a pune capăt contractului care îi unea”, a indicat Barca pe site-ul său oficial.

Într-un comunicat separat, gruparea de pe Camp Nou a anunţat angajarea lui Quique Setien, fostul tehnician al lui Betis Sevilla, care a semnat o înţelegere valabilă „până la 30 iunie 2022”.

Aceasta este prima destituire a unui tehnician al Barcelonei începând din ianuarie 2003, când olandezul Louis van Gaal a fost înlăturat într-un moment în care echipa catalană se afla pe locul 12 în clasament, precizează EFE, care subliniază totodată că Valverde a fost demis în condiţiile în care Barca este lider în La Liga.

Înfrângerea suferită în semifinalele Supercupei Spaniei, în faţa formaţiei Atletico Madrid (2-3), a grăbit însă luarea deciziei în privinţa lui Ernesto Valverde, al cărui post s-a mai aflat în pericol şi la finalul sezonului trecut, după eşecul din Liga Campionilor, în faţa englezilor de la Liverpool, în penultimul act al competiţiei continentale.

Lipsit de experiență și trofee

Quique Setien, ajuns la 62 de ani, nu a câștigat niciun trofeu în cariera sa, numirea la cârma catalanilor fiind determinată mai degrabă de relațiile de prietenie pe care le are cu mai mulți jucători ai Barcelonei, scrie presa din Spania.

Noul antrenor nu a stat niciodată pe bancă la un meci de UEFA Champions League. În cartea sa de vizită figurează o promovare cu Racing Santander, un stagiu la Poli Ejido, un meci la naţionala Guineei Ecuatoriale, Logrones, Lugo, Las Palmas şi Betis, doar ultimele două fiind pregătite în Primera Division.

Setien este şomer din luna mai, de la despărţirea de Betis, fiind aprig contestat de fanii de pe Benito Villamarin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here