Nissan vrea să accelereze planurile pentru ruperea alianței cu Renault, potrivit unor surse citate de Financial Times și Bloomberg. Analiștii cred că relația dintre Renault și Nissan nu mai poate fi salvată.

Scandalul demiterii lui Carlos Ghosn pentru acuzații de fraudă financiară – pe care le neagă – și fuga acestuia de la Tokyo par să fi stricat definitiv prietenia pe axa Franța-Japonia, scrie Automarket.ro.

Surse citate de Financial Times susțin că Nissan are un plan pentru ruperea alianței cu Renault, japonezii dorind să lucreze din nou pe cont propriu. De asemenea, Bloomberg anunță că mai mulți oficiali Nissan analizează posibilitatea încheierii relației cu Renault.

Zvonurile au apărut în contextul în care Renault urmează să anunțe mai mult proiecte de viitor pentru alianța cu Nissan și Mitsubishi. Analiștii consideră că Alianța este “stricată”, iar relația dintre companii nu mai poate fi salvată.

Rămâne de văzut în ce condiții se poate produce o rupere a parteneriatului, în condițiile în care Renault este cel mai mare acționar Nissan, iar francezii încearcă refacerea armoniei cu partenerii japonezi.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here