Foto: rise.md

Unica soluție viabilă pentru Vlad Plahotniuc, după ce a fost declarat persoană indezirabilă în Statele Unite, este aflarea pe teritoriul României. Opinia îi aparține liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Potrivit lui, există două state, cetățeniile cărora fostul lider al PDM le deține în mod legal: Republica Moldova și România. Dat fiind că Plahotniuc va fi reținut imediat la intrarea în Republica Moldova, Usatîi crede că Plahotniuc ar reveni în România, deoarece odată cu decizia recentă a SUA, nicio țară civilizată nu va tolera prezența lui PLahotniuc pe teritoriul său.

Cu toate acestea, potrivit lui Usatîi, aflarea în România nu e o soluție pe termen lung pentru Vlad Plahotniuc.

„Nu Plahotniuc se teme cel mai mult de o revenire în Moldova”

Totodată, primarul municipiului Bălți este de părere că mai mulți politicieni nu-și doresc întoarcerea lui Plahotniuc în Republica Moldova, chiar dacă acesta va fi arestat.

„De o întoarcere a lui Plahotniuc în Moldova se tem mai mult cei despre care Plahotniuc are informații compromițătoare, decât însuși Plahotniuc”, spune Renato Usatîi.

„Îl sfătui pe Plahotniuc să se întoarcă în Republica Moldova. Va fi reținut la intrarea în țară, va fi plasat în penitenciarul nr. 13. Altă întrebare e că Igor Dodon și alți politicieni nu vor ca Plahotniuc să se întoarcă în Republica Moldova, chiar dacă va fi în detenție, pentru că Plahotniuc va scoate absolut toate informațiile sale, și Moldova va exploda. Spre deosebire de Filat, Plahotniuc va începe să-i îngroape pe mulți, inclusiv pe Igor Dodon”, a declarat edilul.

Totuși, primarul de Bălți nu crede că fostul lider al democraților va riscă să revină în Republica Moldova. „Va merge în România, pentru că este cetățean român”, a declarat el într-o transmisiune live realizată pe o plajă tropicală, acolo unde se află în vacanță „pentru încă câteva zile”.

„Contra lui Plahotniuc astăzi sunt toate statele civilizate de pe globul pământesc”, a mai spus Usatîi.

„Niciun politician moldovean nu are legătură cu decizia luată de SUA”

Renato Usatîi afirmă că decizia luată de SUA nu are legătură cu niciun politician din Republica Moldova.

„Faptul că au decis să-l „piardă” pe Plahotniuc nu este surprinzător pentru mine. Am vorbit de mai multe ori despre faptul că el a cerut azil politic în SUA, că s-a aflat acolo, că cererea sa a fost examinată de mai multe ori și nu i s-a dat azil politic. Această decizie a venit pentru că sunt prea multe întrebări legat de el”, a mai spus Usatîi.

„Decizia americanilor va fi urmată și de alte state”

„Decizia luată de SUA va fi urmată și de celelalte state civilizate. Plahotniuc nu va putea obține azil în Marea Britanie, spre exemplu. În orice țară n-ar merge, el va fi reținut și extrădat în Republica Moldova”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

Acesta a menționat că oligarhul este „trist” acum, pentru că nu demult deținea controlul total asupra Republicii Moldova.

Amintim că ieri, 13 ianuarie, autoritățile americane au declarat întreaga familie Plahotniuc drept „neeligibilă” pentru a primi vize de ședere pe teritoriul SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here