Vlad Plahotniuc i-a încredințat la Dubai 100 de milioane de dolari cash unui cetățean al României, care nu-i mai răspunde la telefon. Afirmația îi aparține liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, care spune că acești bani au fost furați de la cetățenii Republicii Moldova. Usatîi spune că vrea să meargă în audiență la procurorul general al R. Moldova pentru a-i oferi detalii despre acest caz.

„Cetățeanul X” și cele 100 de milioane de dolari în numerar

„E un cetățean al României. Cetățeanul X, care se află în căutare în România, omul pe care Plahotniuc a perfectat în Dubai anumite conturi. Pe aceste conturi există 100 de milioane de dolari americani, echivalentul în mai multe valute”, a declarat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni live de pe o plajă tropicală, acolo unde se află în vacanță.

Potrivit lui, „cetățeanul X al României, căruia Plahotniuc i-a făcut și pașaport moldovenesc, a încetat să-i răspundă la telefon încă din mijlocul verii”.

„Banii sunt ai cetățenilor moldoveni”, afirmă Usatîi, care îl îndeamnă pe Plahotniuc să-l contacteze desinestătător pe Alexandr Stoianoglo și să-i spună despre cum i-a transmis acelei persoane 100 de milioane de dolari și cum i-a fabricat un pașaport moldovenesc.

„100 de milioane de dolari ar ajuta semnificativ Republica Moldova. Dacă nu vei face asta, Plahotniuc, o voi face eu. Neapărat voi merge la audiență la procurorul general și vom vorbi numaidecât despre cetățeanul X, căruia i-ai încredințat banii și care te-a abandonat”, a afirmat Usatîi.

„Când i s-au început problemele lui Plahotniuc, acest cetățean nu i-a mai răspuns la apelurile telefonice și a dispărut cu 100 de milioane de dolari cash. Acest om își poate permite orice și nu îi întoarce banii lui Plahotniuc. De aceea, vreau să mă întâlnesc cu procurorul general pentru a întoarce banii furați de Plahotniuc din Republica Moldova. Pot să ofer și alte informații. Am despre ce vorbi”, a mai spus primarul de Bălți.

Usatîi a adăugat că vrea să vorbească cu Stoianoglo și despre dosarele penale de pe numele său, care ar fi fost pornite „ilegal”.

Citește și: Usatîi: „Plahotniuc se va întoarce în România, e unica lui soluție”. De ce crede că nu Plahotniuc se teme cel mai mult de revenirea în Moldova (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here