Președintele Igor Dodon a refuzat să comenteze solicitarea Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, de a scoate din sediul MAI crucifixul instalat de fostul ministru Andrei Năstase. Totuși, Dodon spune că după Năstase ar trebui de „sfințit” ministerul.

Solicitat să comenteze decizia Consiliului, Igor Dodon a spus că „ministrul, poate și prim-ministrul, dar în primul rând primarul general”, ar fi trebuit „în primul rând să sfințească locul” după ce și-au preluat mandatele, așa cum a făcut și el în fosta clădire a Președinției.

„Ce ține de instalarea sau scoaterea, întrebarea este către cei care au instalat. Am înțeles că domnul ministru nu are de gând s-o scoată. Dar trebuia să sfințească locul. Mai ales după fostul ministru, trebuiau să scoată tot duhul rău de acolo. Poate o fac acum, de Bobotează”, a declarat Igor Dodon.

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a decis că instalarea unui crucifix în holul Ministerului Afacerilor Interne, de către ex-ministrul Andrei Năstase, este un act de „instigare la discriminare pe criteriul de convingeri”. Decizia stipulează că liderul PPDA urmează să-și ceară scuze pentru gestul său, iar MAI să înlăture crucifixul din holul instituției.

Năstase a spus că nu va respecta decizia, iar ulterior aceasta a fost criticată și de către cele două mitropolii de la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here