Australian Open, în pericol să nu se mai desfășoare din cauza fumului; Jucătorii sunt în pericol

Autor: , in Sport / 16 ianuarie, 2020, 16:08

Incendiile puternice din Australia pun în pericol disputarea turneului Australian Open. Fumul a creat probleme mari jucătorilor, iar organizatorii au anunțat că e posibil să mute competiția în sală. Situația e însă la fel de disperată și pe teren acoperit.

Tenismenul Jay Clarke, 21 de ani, a povestit că aerul este irespirabil și în sală. „Au spus că meciurile pot fi mutate înăuntru, dar am fost la centrul național de tenis și acolo este și mai rău! Cu ventialația pornită, fumul intră, dar nu mai poate să iasă”, a avertizat jucătorul aflat pe locul 270 ATP.

Federația de Tenis din Australia îndeamnă la calm și susține că are situația sub control, în ciuda criticilor venite din toate părțile, scrie Digisport.

Organizatorii spun că au pregătite opt terenuri de tenis acoperite, în Melbourne. ”Sănătatea jucătorilor este prioritatea noastră!”, a spus Craig Tiley, directorul turneului.

Zilele trecute, Noah Rubin, 23 de ani, a lansat un atac către organizatorii Australian Open. „Dacă era o finală în care jucau Federer și Djokovic, credeți că se mai disputa? Nu ar fi fost niciodată de acord cu așa ceva.

Noi, jucătorii din calificări, suntem puși într-o situație foarte delicată. Nu avem prea multe șanse să câștigăm bani și să avansăm în clasament. Ne asumăm riscul și intrăm pe teren orice ar fi. Aș fi vrut să văd că organizatorii se implică mai mult”, a spus numărul 250 ATP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X