Ceban vrea să înfrățească Chișinăul cu Moscova. Promisiunea Capitalei ruse pentru municipalitate

Autor: , in Politic / Uncategorized / 16 ianuarie, 2020, 17:31

Ion Ceban a convenit asupra reînoirii Acordului de înfrățire cu Moscova, iar în scurt timp documentul urmează să fie actualizat și aprobat. Anunțul îi aparține edilului Capitalei care se afla la a doua vizită la Moscova de la preluarea mandatului de primar de Chișinău, în noiembrie 2019. În aceeași lună, Ceban a mers în capitala Rusiei pentru prima dată.

Totodată, Ceban anunță că municipalitatea rusă va dona Chişinăului zeci de maşini, tehnică şi utilaje pentru lucrările de dezăpezire și salubrizare a orașului. Edilul nu a specificat în ce condiții vor veni utilajele și nu a oferit alte detalii, menționând doar că donația va avea loc „în timpul apropiat”.

Joi, Ceban a avut o întrevedere cu ministrul în Guvernul oraşului Moscova, şeful Departamentului Relații Economice Externe a Moscovei, Serghei Ceriomin, cu care a discutat actualizarea Acordului adițional de colaborare dintre Chișinău și Moscova.

Potrivit lui Ion Ceban, documentul presupune ca în următorii 3 ani de zile să fie implementate proiecte şi programe pe mai multe domenii de dezvoltare, incepând cu expertiză și schimb de experiență, pînă la asistenta pe proiecte infrastructură, transport, domeniul social, educaţie și altele.

Primarul general al Capitalei se află în perioada 16-17 ianuarie într-o vizită de lucru la Moscova.

Cotidianul.md precizează că orașul Chișinău este înfrățit cu 13 orașe, însă niciunul nu este din Federația Rusă. Este vorba de Tbilisi (Georgia), Iași, București (România) Mannheim (Germania), Minsk (Belarus), Grenoble (Franța), Ankara (Turcia), Tel Aviv (Israel), Reggio Emilia (Italia), Sacramento (SUA), Odesa, Kiev (Ucraina) și Erevan (Armenia).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *