Cum răspunde Dodon acuzațiilor de „privatizare” a exportului producției pomicole

Autor: , in Politic / 16 ianuarie, 2020, 17:26

„Nu poate fi coordonat de nimeni niciun fel de export”. Este reacția lui Igor Dodon la declarațiile reprezentanților partidului Platforma DA, care îl acuză pe șeful statului că a „privatizat” exportul producției pomicole din Republica Moldova. „Noi pledăm pentru liberalizarea totală a exporturilor în Federația Rusă”, le-a spus el jurnaliștilor.

„Mă bucur că anul trecut am obținut export fără taxe vamale. Producătorii moldoveni au beneficiat de circa 300-400 de milioane de lei economii. Acest regim preferențial a fost prelungit și în acest an”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui, lista producătorilor care vor exporta în Rusia va fi cel puțin dublată.

„Niciun fel de monopolizare nu poate fi. Cei care produc trebuie să aibă posibilitatea de a duce mărfurile în Federația Rusă, la fel și în alte țări”, a mai spus Dodon.

„Dacă o să reacționez la toate declarațiilor deputaților și liderilor politici, atunci departe nu vom ajunge”, a adăugat politicianul.

Joi, fruntași ai PPDA l-au acuzat pe Igor Dodon de monopolizarea sectorului pomiculturii, în special a exportului producției pomicole. Formațiunea cere explicații de la ministrul Agriculturii, Ion Perju, și conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

„Platforma DA constată cu o îngrijorare deosebită că în prezent sute de întreprinderi agroindustriale care oferă locuri de muncă pentru mii de cetățeni din Republica Moldova și asigură venituri pentru zeci de mii de proprietari ai terenurilor agricole nu dispun de posibilitatea de a exporta fructe în Federația Rusă. La mijloc sunt interesele meschine ale lui Igor Dodon și ale anturajului acestuia”, se arată într-o declarație a PPDA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X