Dodon, deservit doar de o singură chelneriță în hotelul lui Chayka, în una din vacanțele sale de lux

Autor: , in Politic / 16 ianuarie, 2020, 14:13

Șeful statului Igor Dodon s-a odihnit în luna august 2018 pe peninsula Halkidiki, fiind cazat într-un hotel de lux al familiei procurorului general al Rusiei. Acolo, președintele accepta să fie deservit doar de o singură chelneriță, conform unei investigații a Ziarului de Gardă.

Conform sursei, în august 2018, familia Dodon s-a întors pe muntele Athos. Dodon a publicat imagini din Grecia din perioada 12-14 august 2018, doar în timpul pelerinajului de pe muntele Athos. ZdG a constatat, însă, cu referire la persoane din anturajul familiei prezidențiale, că, în afară de pelerinajul de pe Athos, familia prezidențială s-a odihnit la hotelul de lux „Pomegranate Wellness Spa Hotel”, amplasat pe peninsula Halkidiki.

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi constata, în 2015, că hotelul aparținea familiei procurorului general al Rusiei, Iurii Chayka. Igor Chayka, fiul procurorului general al Rusiei, este partener de afaceri al lui Alexandru Dodon, fratele președintelui, iar de curând a devenit proprietarul canalului de televiziuni Primul în Moldova, afiliat socialiștilor.

Familia prezidențială și alte persoane din anturaj, s-au odihnit pe teritoriul hotelului, inclusiv în perioada în care bărbații din grup, în frunte cu șeful statului, plecau în pelerinaj pe muntele Athos.

Aceleași persoane din anturajul cuplului prezidențial au precizat că familia Dodon nu a fost cazată în hotel, ci într-o vilă de lux, exclusivistă, de pe teritoriul unității de cazare: Royal Suite.

Totodată, Dodon accepta să fie deservit doar de o singură chelneriță, originară din R. Moldova, stabilită în Grecia de peste 15 ani și angajată atunci în cadrul hotelului. Vila în care a fost cazat șeful statului are o piscină cu acces privat, priveliște directă spre mare și costă, pentru doar cinci zile de cazare, în iulie 2020, nu mai puțin de 1,7 milioane de lei (!).

Pentru august 2020, nu există zile disponibile pentru cazare. În august 2020, cea mai simplă cameră din hotelul „Pomegranate Wellness Spa Hotel” costă, cel puțin, 7 mii de lei pentru o singură noapte de cazare.

Întreaga investigație poate fi citită aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X