Cu două luni înainte de alegerile de pe circumscripție, Guvernul Chicu începe rezolvarea problemelor din Hîncești

Autor: , in Politic / 17 ianuarie, 2020, 19:25

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern pentru a examina problema implementării proiectului de asigurare cu apă potabilă a 11 localități din raionul Hîncești și Leova amplasate în lunca râului Prut, finanțat de Fondul Ecologic Național. Conform unui comunicat remis de Guvern, premierul a convocat ședința după ce problema a fost sesizată de autoritățile locale, în cadrul unei vizite efectuate de acesta la Hîncești. Proiectul a demarat în anul 2013 și nu este finalizat până în prezent.

Antreprenorul a solicitat majorarea valorii contractului cu 23 milioane de lei. În rezultat, suma contractului constituie peste 73 milioane de lei, iar până la moment au fost valorificate 37 milioane de lei.

„Aprovizionarea cu apă aste una din prioritățile Guvernului, precum construcția drumurilor, iluminarea, etc. Sunt multe proiecte lansate în domeniul aprovizionării cu apă, care din păcate au fost prost gestionate. Trebuie să le revitalizăm. Vreau să discutăm la ce etapă sunt lucrările, care sunt problemele și ce este necesar de întreprins din partea Guvernului ca proiectul să fie finalizat cu succes”, a menționat Prim-ministrul.

Secretarul de stat al MADRM, Dorin Andros a informat premierul că până în prezent lucrările sunt executate în măsură de 70%, iar pentru finalizarea proiectului mai este necesară alocarea a 22 mil. lei. Totodată, agentul economic dă asigurări că până la sfârșitul anului va încheia lucrările. În context, participanții la ședință au examinat 2 scenarii: rezilierea contractului cu antreprenorul, or identificarea pârghiilor legale de impunere a acestuia să-și îndeplinească angajamentele asumate.

În urma unui schimb de opinii, premierul a solicitat implicarea autorităților de specialitate, inclusiv a Agenției de Supraveghere Tehnică, astfel încât să fie determinată executarea lucrărilor conform contractului, fiind asigurată calitatea lucrărilor și termenii cât mai restrânși. „Lucrările trebuie să se execute așa cum trebuie, nu cum vrea antreprenorul”, a spus premierul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X