Platforma DA a decis asupra candidatului pe circumscripția Hîncești. Iată cine este acesta

Autor: , in Politic / Populare / 17 ianuarie, 2020, 22:28

Platforma Demnitate și Adevăr ar putea să îl propună pe Mihail Druță pentru alegerile parlamentare noi pe circumscripția uninominală Hîncești. Cel puțin asta susține vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, Platforma DA a decis, pentru început, să promoveze candidatul care a pierdut pe circumscripția Hîncești în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, fiind vorba de Grigore Cobzac, dându-i acestuia posibilitatea de a se pronunța în „condiții normale”, însă acesta nu dorește să candideze. Astfel, Platforma DA a propus o altă soluție celor din PAS.

„Noi am decis să mergem după modelul din Nisporeni, unde Ion Terguță a pierdut în fața lui Plahotniuc și ulterior a candidat pe această circumscripție în cadrul alegerilor anticipate. Deci, prima idee a fost să promovăm candidatul care a pierdut alegerile din acestă circumscripție (Hîncești – n.r.) în condiții ostile. Este vorba de Grigore Cobzac. La întâlnirea avută cu reprezentanții PAS ni s-a comunicat că domnul Cobzac nu dorește să candideze”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE.

Astfel, vicepreședintele Platformei DA a anunțat că formațiunea a decis să dea posibilitate diasporei pentru a ajunge în Parlament.

„Platforma DA s-a gândit să dea o șansă diasporei, să stimuleze diaspora să aibă reprezentanți în Parlament. Astfel, am propus candidatura lui Mihail Druță. El este o persoană dedicată. S-a implicat la promovarea Maiei Sandu la alegerile parlamentare, precum și la alegerile de la Chișinău”, a mai spus Slusari.

Deputatul a precizat că această candidatură a fost comunicată celor din PAS, însă, deocamdată, nu a fost remis un răspuns.

Slusari a mai comunicat că în cazul în care cei din PAS nu vor accepta candidatura lui Druță, Platforma DA ar urma să decidă luni dacă va merge separat în alegeri.

Mihail Druță a fost deputat în primul Parlament, iar la moment face parte din diaspora Italia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X