Procurorii, nemulțumiți că Viorel Morari a primit doar 20 de zile de arest. Au contestat decizia

Autor: , in Justiție / 17 ianuarie, 2020, 18:37

Procuratura Generală a contestat încheierea din 13 ianuarie a Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului preventiv în privința șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a fost admis parțial. Astfel, deși procurorii au solicitat 30 de zile de arest, judecătorul de instrucție a eliberat în privința învinuitului un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile.

„Necesitatea plasării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală, posibilitatea eschivării de răspundere penală, inclusiv în condițiile în care pedeapsa pentru infracțiunile imputate prevede până la 6 ani închisoare.

De asemenea, printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea acestuia în arest este suspiciunea exercitării presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului, dar și nefinalizarea expertizelor relevante pe caz, concluziile cărora la fel, ar putea fi influențate de învinuit”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Recursul procurorului va fi examinat luni, 20 ianuarie, cu începere de la ora 13.00, la Curtea de Apel Chișinău.

Șeful Procuraturii Anticorupție a fost reținut pe 10 ianuarie pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Acesta este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X