Șeful Misiunii OSCE, îngrijorat de interdicția impusă de Tiraspol șoferilor moldoveni

Autor: , in Politic / 17 ianuarie, 2020, 18:41

Șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch, își exprimă îngrijorarea față de decizia așa-numitelor autorități din stânga Nistrului de a impune interdicție de trecere a hotarului moldo-ucrainean pentru mașinile cu numere de înmatriculare moldovenești, conduse de șoferi cu permis de conducere și domiciliu din Republica Moldova.

„Îmi exprim îngrijorarea cu privire la evoluțiile recente care pot afecta negativ libertatea de mișcare a populației de pe ambele maluri ale Nistrului. OSCE continuă activ eforturile de mediere pentru a evita acest lucru. Am încredere deplină în sentimentul de responsabilitate și de rațiune al ambelor părți și rămân încrezător că împreună putem menține procesul de reglementare transnistreană pe o traiectorie pozitivă în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri”, a declarat Șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch.

Acesta susține că păstrează legătura cu cei doi reprezentanți politici ai părților.

Amintim că, așa-numitele autorități din stânga Nistrului au decis că din data de 24 ianuarie să nu poată trece hotarul moldo-ucrainean mașinile cu numere de înmatriculare moldovenești, conduse de șoferi cu permis de conducere și domiciliu din Republica Moldova. Potrivit așa-zisului minister de externe de la Tiraspol, măsura este un răspuns la decizia autorităților de la Chișinău, care au impus, din 10 ianuarie curent, interdicția traversării frontierei de stat a Republicii Moldova pentru mașinile înregistrate în stânga Nistrului.

Potrivit regimului separatist de la Tiraspol, măsura va rămâne valabilă până când autoritățile moldovene nu își vor anula decizia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X