PAS o înaintează pe Olesea Stamate pentru alegerile de pe circumscripția Hîncești

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 ianuarie, 2020, 13:48

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) o înaintează pe ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, pentru alegerile parlamentare anticipate în circumscripția nr.38 Hîncești, acolo unde scrutinul va fi organizat la 15 martie. Decizia a fost luată de Consiliul Politic Național al PAS.

După ședința Consiliului Politic Național, lidera PAS Maia Sandu a anunțat că formațiunea a decis să meargă în alegeri pe candidatura Olesei Stamate. În context, Sandu a făcut un apel către alte partide de a susține această candidatură.

„Am convenit împreună cu colegii să înaintăm un candidat apartinic. O înaintăm pe doamna Olesea Stamate. Facem apel pentru alte partide pro-europene, în special pentru colegii de la Platforma DA, să susțină acest candidat care are șanse foarte bune și care va fi un deputat pe potriva așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova”, a anunțat lidera PAS Maia Sandu.

Politiciana a precizat că această candidatură a fost comunicată celor din Platforma DA, care luni ar urma să vină cu o reacție.

„La începutul săptămânii am avut o discuție cu câțiva membri ai Platformei DA. Ei ne-au promis să vină cu un răspuns. Știm că pentru ziua de luni au stabilită o ședință. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul lor”, a adăugat Maia Sandu.

Citește și: Platforma DA a decis asupra candidatului pe circumscripția Hîncești. Iată cine este acesta

De menționat că, vineri, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a anunțat că formațiunea ar putea să îl propună pe Mihail Druță pentru alegerile parlamentare noi pe circumscripția uninominală Hîncești.

Potrivit lui Slusari, Platforma DA a decis, pentru început, să promoveze candidatul care a pierdut pe circumscripția Hîncești în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, fiind vorba de Grigore Cobzac, dându-i acestuia posibilitatea de a se pronunța în „condiții normale”, însă acesta nu dorește să candideze. Astfel, Platforma DA a propus o altă soluție celor din PAS.

„Platforma DA s-a gândit să dea o șansă diasporei, să stimuleze diaspora să aibă reprezentanți în Parlament. Astfel, am propus candidatura lui Mihail Druță. El este o persoană dedicată. S-a implicat la promovarea Maiei Sandu la alegerile parlamentare, precum și la alegerile de la Chișinău”, a mai spus Slusari.

Partidul Unității Naționale (PUN) a anunțat vineri că Vlad Țurcanu va candida în cadrul alegerilor de pe circumscripției Hîncești, iar liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a candida, o decizie în acest sens urmând a fi luată în cadrul Mișcării Politice „UNIREA”, constituită din cinci partide.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X