Reacția premierului Chicu la cele mai recente critici de la București: „Motivate politic”

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 ianuarie, 2020, 18:31

Prim-ministrul Ion Chicu este de părere că recentele critici de la București sunt motivate politic.

„Noi avem relaţii foarte bune şi cu România, dar nu vrem ca ele să fie afectate de interesele electorale ale unor politicieni”, a declarat premierul Ion Chicu, într-un interviu cu Europa Liberă.

Reacția acestuia vine după ce joi, la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditați în România, președintele Klaus Iohannis avertiza că România va continua în relația cu Republica Moldova doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și cele de interconectare strategică.

„Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern și extern”, a spus președintele român.

Totodată, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a spus că România va fi foarte atentă cu cine va lucra în Republica Moldova, pentru că vrea să se asigure că finanțările venite de la guvernul României vor fi folosite doar în beneficiul cetățenilor moldoveni. Mesajul a fost transmis în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din Bălți.

Citește și: Ambasadorul român critică finanțările cerute de Guvernul de la Chișinău României: „Vom fi foarte atenți cu cine vom lucra aici”

„Noi am intrat acum într-o altă logică. Vom continua proiectele de cooperare dintre România și Republica Moldova, dar la nivel local. Și, cel puțin o perioadă, vom fi foarte atenți cu cine vom lucra aici, pentru că vrem ca cei care să fie beneficiarii cu adevărat ai acestor proiecte, să fie cetățenii Republicii Moldova, cetățenii care merită și care apreciază cu adevărat lucrurile acestea”, a spus ambasadorul Daniel Ioniță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Da cum ai vrut sa fie motivat din dragoste catre PSRM sau cum ?? Legaturile dintre tari se face anume politic daca sunt oameni intalepti apoi faca legaturi daca sunt prosti cum sunte-ti voi PSRM atunci Moldova nu are noroc !

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X