Deputatul PDM Grigore Repeșciuc a fost scos din Primăria Căușeni

Autor: , in Politic / 20 ianuarie, 2020, 18:10

Fostul primar al orașului Căușeni și actualul deputat democrat Grigore Repeșciuc nu a mai fost lăsat să ia în arendă biroul primarului din Primăriei Căușeni.

Acel birou fusese ocupat de Repesciuc pe vremea cand era primar la Căușeni, adică până în primăvara anului 2019, și fusese arendat de el tot atunci, imediat ce a devenit deputat, cu argumentul că îl va folosi pentru întâlnirile cu cetățenii. Actualul primar, Anatolie Donțu, ne-a declarat că la scurt timp după alegerile locale, Grigore Repeșciuc a fost informat că nu mai are voie să arendeze biroul, dar nici o altă încăpere din incinta primăriei, conform moldovacurata.md.

Darea în arendă a biroului fusese aprobată de Consiliul local, decizia fiind semnată de soția lui Grigore Repeșciuc. Chiar dacă în vara anului trecut Oficiul Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat a emis o notificare precum că decizia este ilegală, Grigore Repeșciuc și-a instalat pe ușă plăcuța cu orele de audiență.

Actualul deputat motiva pentru portalul MoldovaCurata.md că acel birou este cunoscut oamenilor, deoarece acolo el a lucrat opt ani. Atunci la Căușeni activa un primar interimar, care nu a văzut nici o problemă în faptul că periodic el urma să fie lipsit de biroul de serviciu.

După alegerile locale din 20 octombrie 2019 situația s-a schimbat. Noul primar, ales în turul doi de scrutin, Anatolie Donțu, s-a pomenit că nu avea birou unde să activeze. El a declarat pentru Moldova Curată că biroul a fost eliberat la câteva zile după ce a preluat funcția.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X