FOTO: Twiiter

Melbourne și Canberra au fost lovite de bucăți de grindină de mărimea unei mingi de golf, în timpul furtunilor din ultimele 24 de ore, potrivit BBC, citat de digi24.ro. Totodată, un val uriaș de praf a trecut peste mai multe localităţi din estul continentului.

În oraşul Melbourne, capitala statului Victoria, au fost semnalate căderi importante de grindină duminică seară, în timp ce în unele zone ale acestui stat au căzut ploi torenţiale, perturbând derularea turneului de tenis Australian Open.

Din cauza fenomenelor meteorologice severe au fost 1.500 de apeluri de urgență pentru a cere intervenția autorităților doar în statul Victoria.

Canberra a fost, de asemenea, afectată de furtuni cu grindină care au smuls copaci din rădăcini.

Ploaia a ajutat la combaterea incendiilor de vegetație, însă există încă multe focare active.

Alte furtuni severe au fost, de asemenea, prognozate pentru Sydney și Brisbane.

Furtunile de praf au transformat ziua în noapte în mai multe oraşe din New South Wales

Un val uriaș de praf a trecut peste mai multe localităţi din estul continentului. Cerul s-a făcut întâi roşu închis, apoi din zi s-a făcut brusc noapte.

Martorii au filmat monstrul de praf, cel mai mare din ultimii zece ani, şi au postat imaginile pe reţelele sociale.

Fenomenul i-a înfricoşat, dar i-a şi dezamăgit pe localnici. În locul norului de praf aşteptau nori de ploaie, după o secetă îndelungată. Praful s-a acumulat în cantităţi mari în centrul continentului, iar vântul a ridicat particulele şi le-a purtat mai departe. Cele mai fine călătoresc sute sau chiar mii de kilometri.

Oamenii, avertizaţi că furtunile violente pot provoca pagube

Serviciile de urgenţă au cerut oamenilor să-şi ducă maşinile la adăpost şi să nu le lase sub copaci sau liniile de înaltă tensiune.

Citește mai departe pe digi24.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here