Echipa engleză Liverpool, deţinătoarea Ligii Campionilor, este lider la capitolul fair-play în Europa, având în medie cele mai puţine faulturi comise pe meci în acest sezon, arată un studiu al CIES Football Observatory, ce ia în calcul 35 de ligi de pe continent, potrivit datelor furnizate de compania InStat.

Echipa antrenată de Juergen Klopp are în medie 8,14 faulturi pe meci. Faptul că Liverpool are cele mai puţine faulturi este legat parţial de stilul de arbitraj mai puţin strict din Premier League, unde au fost fluierate în medie 20,4 faulturi pe meci, faţă de media de 27,2 faulturi în cele 35 de competiţii analizate, scrie Agerpres.

Liverpool este urmată de modesta Silkeborg, lanterna roşie în campionatul Danemarcei (8.89), Hamburger SV, din divizia a doua germană (8,94), echipa finlandeză FC Honka (9,10), formaţia engleză Newcastle United (9,24) etc.

Opt echipe din Premier League sunt în primele 18 locuri în acest clasament: Liverpool, Newcastle, Bournemouth, Leicester, Chelsea, Norwich, Tottenham şi Manchester City.

Cele mai puţine faulturi fluierate de arbitri sunt în campionatul Angliei (o medie de 20,4 pe meci), care este urmat de cel al Danemarcei (21,0) şi cel Olandei (21,6).

La polul opus sunt şase campionate din Europa de Est: Serbia (34,9), Bulgaria (31,6), Cehia (31,4), România (31,0), Polonia (30,9) şi Ucraina (30,5).

Hamburger SV are cele mai puţine faulturi faţă de media campionatului său (-32%), urmată de Slovan Bratislava, liderul campionatului Slovaciei (-29%), şi de Şahtior Doneţk, liderul din Ucraina (-27%).

Cele mai multe faulturi le are echipa sârbă Vojvodina Novi Sad, în medie 22,9 pe meci. Cele mai multe faulturi faţă de rivalele din campionat le are formaţia slovacă Zlate Moravce (+38%).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here