Ce șanse sunt ca Air Moldova să revină în proprietatea statului; Datoriile sunt mai mari de un miliard

Autor: , in Economic / 21 ianuarie, 2020, 12:19

Compania care a privatizat Air Moldova nu a investit bani din surse proprii în operatorul aerian, iar datoriile acestuia rămân mai mari de un miliard de lei, a declarat președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit informațiilor prezentate de către Dodon, compania nu și-a respectat angajamentul contractual, de a achita datoriile Air Moldova în valoare de 1,2 miliarde de lei și să vină cu noi investiții.

„Am constatat că ei raportează că din 1,2 miliarde au achitat un miliard și au rămas 200 de milioane. În realitate, datoriile Air Moldova astăzi sunt de 1,1 miliarde de lei. Au achitat față de unii, dar au apărut față de alții. Am mai constatat că investitorul nu a făcut vreo investiție din banii proprii”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit acestuia, investitorul și-a asumat săptămâna trecută că va investi câteva zeci de milioane de euro în capitalul social: „Dacă această investiție nu se va face, vom convoca CSS și vom vedea dacă vom rezilia sau ce vom face mai departe”.

Air Moldova a fost privatizată în 2018 de către compania „Civil Aviation Group”, din acționariatul căruia făceau parte Blue Air (49%) și doi cetățeni moldoveni (51%). La sfârșitul anului trecut Blue Air s-a retras din acționariat, acțiunile companiei fiind preluate de omul de afaceri Dzintars Pomers din Letonia, care exercită şi funcţia de administrator al companiei „Civil Aviation Group”. Capitalul social al companiei este în prezent sub sechestru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X