Ministerul Justiției va organiza, începând cu săptămâna aceasta, ample consultări asupra proiectului Strategiei reformei Justiției. Anunțul a fost făcut de Ion Chicu marți dimineața. Premierul invită toate partidele și reprezentanții societății la procesul de consultare și definitivare a proiectului reformei Justiției.

„Concluzia principală în urma discuțiilor (care vor continua în permanență) este că adoptarea și promovarea unei reforme atât de fundamentale necesită implicarea largă a întregii societăți, nu doar a Guvernului și Parlamentului. Proiectul de reformare a Justiției trebuie supus unei consultări ample cu societatea civilă, profesioniștii din sistem, dar și toate forțele politice din țară – atât de la guvernare, cât și din opoziție”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

„Prezumând că toate forțele politice din țară au drept obiectiv implementarea cu succes a reformei justiției și lupta reală cu corupția, fac apel public pentru participare activă și constructivă la procesul de consultare și definitivare a proiectului de reformă a justiției. Invităm partidele politice parlamentare și extra-parlamentare, reprezentanții societății civile și profesioniștii din domeniul justiției, toate persoanele cointeresate, să participe în acest proces și să acorde suportul necesar pentru reformarea justiției în Republica Moldova”, a mai scris Ion Chicu.

Amintim că în aceste zile la Chișinău se află un grup de experți ai Consiliului Europei, care au venit să asiste autoritățile moldovene în reformarea Justiției.

Citește și: Experții Consiliului Europei atenționează Guvernul: Este inacceptabilă graba în cazul evaluării judecătorilor

Potrivit premierului, reforma Justiției este cea mai mare provocare a actualului Guvern. „Nu văd nici o șansă de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova, dacă nu reușim să punem capăt dezmățului din justiție, procuratură, poliție economică, dar și alte structuri ale statului”, a mai spus premierul.

Citește și: Experți: În timp ce noi discutăm despre Morari și Plahotniuc, PSRM vrea modificarea Constituției pentru a-i atribui lui Dodon atribuții în domeniul justiției

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here