De ce au nevoie deputații de tablete de peste două milioane de lei? Precizările Parlamentului

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 ianuarie, 2020, 12:43

Parlamentul s-a angajat să implementeze e-Parlament și e-vot, în acest scop fiind nevoie de cele 110 tablete pentru care a fost demarată o licitație publică. „La această oră, se lucrează la un sistem care să includă o nouă pagină web și sistemul de vot electronic. Termenele anunțate până acum nu au fost respectate din diferite motive”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

„Până acum a fost făcut un volum mare de lucru și s-a ajuns la etapa de pre-testări. Pentru a avansa este nevoie de tehnică, deoarece e-parlament înseamnă digitalizarea proceselor și activității din Legislativ”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Legislativului, tabletele pentru achiziția cărora a fost anunțat concurs sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului. Acestea vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile.

„Motivul este obligativitatea de a asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului de e-vot. Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționarea, stabilitatea și securitatea sistemului”, anunță instituția, menționând că sistemul de e-vot este parte componență și indispensabilă a sistemului e-parlament care asigură transparența a procesului legislativ.

Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova.

Amintim că Secretariatul Parlamentului a demarat o licitație publică pentru a achiziționa 110 tablete noi. Valoarea acestora se ridică la 2 milioane 300 de mii de lei.

Citește și: Cumpără tablete, dar renunță la sticlele din plastic. Cum vrea să economisească Parlamentul 100 de mii de lei

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii


 • Categoric sunt impotriva de procura aceste tablete!
  Va sugerez sa cumparati din aceasta suma frigidere pt pastrarea fructelor si legumelor pt agricultori!
  PSRM asa are grija de popor si bunastarea tarii?????

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X