Foto: zdg.md

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr au formulat un demers pe care l-au expediat către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Fiscal de Stat (FISC) prin care cer autosesizarea acestor instituții și verificarea cheltuielilor făcute de președintele Igor Dodon, pentru toate vacanțele de lux, raportate la declarațiile de venit ale familiei acestuia.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, susține că denunțul urmează să fie expediat, ulterior, Procuraturii Generale.

Cei din Platforma DA solicită „aplicarea măsurilor de verificare și control, inclusiv, verificarea cheltuielilor pentru serviciile achiziționate de la companiile turistice pentru aplicarea metodei indirecte de estimare a venitului impozabil, în raport cu declarațiile de avere depuse din momentul învestirii lui Igor Dodon în calitate de președinte al Republicii Moldova, cu constatatrea faptelor de evaziune fiscală și identificarea proporțiilor acestora”.

Săptămâna trecută, Ziarul de Gardă a publicat un articol cu informații și fotografii despre vacanțele de lux ale președintelui Dodon din destinații ca Dubai, insulele Maldive și Seychelles, Rusia, Grecia (acolo unde ar fi fost cazat la o vilă exclusivistă a familiei procurorului general al Rusiei), Turcia, Bulgaria și Cehia.

Solicitat să comenteze informațiile despre vacanțele sale de lux, Igor Dodon a evitat să vorbească despre sumele pe care le-a cheltuit, dar nici nu a negat să a mers în destinațiile exotice cu pricina. Șeful statului crede că fotografiile au fost oferite presei de către fostul său prieten și coleg de facultate, cu care a mers în aceste vacanțe, întrucât acesta s-ar fi supărat.

Citește și: Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, renunț la cetățenie

„Nu spun că nu confirm”, le-a spus Igor Dodon jurnaliștilor, menționând că din punct de vedere legal niciodată cheltuielile sale nu au depășit veniturile. Se întâmplă în condițiile în care, în ultimii ani, Igor Dodon a fost bugetar. „Fiind persoană publică, tot timpul am fost verificat, și veniturile, și cheltuielile, și aici nu este absolut nicio problemă”, a spus el.

Foto: Facebook/Alexandru Slusari

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here