Oficialii Renault din Germania susțin că SUV-ul electric Renault K-ZE nu va fi comercializat în Europa sub sigla Dacia din cauza faptului că ar avea un preț prea mare pentru clienții tradiționalii ai mărcii.

Renault a confirmat la sfârșitul lunii octombrie că va aduce și în Europa SUV-ul electric K-ZE, care a fost lansat inițial în primăvara anului trecut exclusiv pentru piața din China.

Presa internațională a relatat ulterior în repetate rânduri pe baza unor surse neoficiale că SUV-ul va fi comercializat în Europa sub sigla Dacia.

Cu toate acestea, informația a fost negată de Uwe Hochgeschurtz, CEO-ul reprezentanței Renault din Germania, în cadrul unei întâlniri cu presa locală în care a discutat despre planurile de viitor ale mărcii franceze în segmentul mașinilor electrice.

Oficialul Renault susține că Dacia nu vrea să lanseze o mașină electrică din cauza faptului că prețul de comercializare ar fi prea mare pentru clienții tradiționali ai mărcii. Anterior, presa internațională a speculat că SUV-ul electric va fi vândut în Europa sub un alt nume și că va avea un preț de pornire de aproximativ 15.000 de euro, mai mare decât prețul de bază al unui Duster.

În schimb, Hochgeschurtz afirmă că, cel puțin pentru moment, Dacia se va concentra pe dezvoltarea de versiuni cu GPL, așa cum este și varianta Duster cu GPL cu motor de 100 de cai putere care a fost prezentată oficial la începutul acestei luni. De altfel, pe piața din Franța, noua versiune GPL este disponibilă din această săptămână și pe Logan, Logan Stepway, Sandero și Sandero Stepway.

În paralel, presa franceză anunța la sfârșitul anului trecut că noua generație Dacia Sandero va avea o versiune Stepway cu motorizare mild-hybrid E-Tech preluată de la noul Renault Clio. În cazul hatchack-ului francez, sistemul hibrid generează echivalentul a 140 de cai putere, iar bateria integrată are capacitatea de 1.2 kWh.

Oficialii Dacia nu au confirmat aceste informații, însă toate detaliile vor fi probabil comunicate cel târziu în una septembrie, atunci când nouă generație Sandero va fi prezentată la Salonul Auto de la Paris.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here