Decis! Dorin Chirtoacă este candidatul „UNIREA” la scrutinul parlamentar de la Hîncești

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 ianuarie, 2020, 15:21

Alegătorii unioniști din raionul Hîncești au mai multe opțiuni de vot la alegerile parlamentare din 15 martie. Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, este candidatul Mișcării Politice „UNIREA” la scrutinul de pe circumscripția nr. 38 – Hîncești. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către reprezentanți ai mișcării.

„Astăzi, 22 ianuarie, la Hâncești, a avut loc reuniunea reprezentanților partidelor de la centru și din teritoriu, din cadrul Mișcării Politice UNIREA. În urma schimbului de opinii, s-a decis propunerea lui Dorin Chirtoaca în calitate de candidat din partea MPU, în circumscripția nr. 38, Hâncești. Urmează realizarea procedurilor legale în acest sens”, a anunțat liderul USB, Valeriu Munteanu.

Anterior, fostul primar general de Chișinău a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a candida la alegerilor parlamentare de pe circumscripția uninominală Hîncești.

La 17 ianuarie, „UNIREA” a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea Blocului Electoral UNIREA în vederea participării la scrutin.

Amintim că Mișcarea Politică „UNIREA” a fost constituită miercuri, 15 ianuarie, în cadrul unui eveniment public de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. La ceremonia de semnare a actului de creare a Mișcării Politice „UNIREA” au ținut discursuri fruntașii celor cinci partide semnatare: Partidul Democraţia Acasă (PDA), Partidul Liberal (PL), Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Popular Românesc (PPR) și Uniunea Salvaţi Basarabia (USB).

Un alt candidat unionist la acest scrutin este Vlad Țurcanu. Fostul președinte al Partidului Popular Românesc candidează din partea Partidului Unității Naționale.

Tot astăzi, democrații au anunțat că au un candidat la alegerile parlamentare de pe circumscripția nr. 38. Este vorba de Ion Mereuță, președintele organizației teritoriale PDM din raion.

Totodată, PPDA a anunțat candidatura lui Mihai Druță, iar PAS și-a exprimat susținerea pentru Olesea Stamate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X