Deputații din Găgăuzia îi cer lui Dodon să își plătească „datoriile”: „Mai devreme sau mai târziu, ele trebuie plătite” (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 22 ianuarie, 2020, 12:55

Deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei i-au cerut președintelui Igor Dodon cinci mandate în Parlament, amintindu-i acestuia că PSRM și el personal a fost ajutat în cadrul alegerilor parlamentare din 2014, cele prezidențiale din 2016, precum și în cadrul alegerilor parlamentare din 2019, iar acum a venit „timpul să întoarcă datoriile”.

Dodon a avut marți o întrevedere cu deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei, în cadrul căreia Serghei Cimpoeş i-a cerut şefului statului cinci mandate în Parlamentul Republicii Moldova. Solicitarea acestuia este motivată prin faptul că Dodon și socialiștii au fost susținuți de locuitorii din Găgăuzia pe parcursul mai multor scrutine electorale.

„Noi deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei ne considerăm dezavantajați, deoarece nu putem decide nimic. Reiese că, clasa politică a Republicii Moldova a subjugat toate instituțiile de conducere din Găgăuzia. Nu suntem mulțumiți de asta”, a spus deputatul.

„În țările europene, minoritățile etnice, care chiar dacă nu au autonomii, au reprezentanții săi în Parlament, nemaivorbind de regiunile autonome. Pentru noi este important ca vocea poporului nostru să fie auzită în Parlament. Indiferent de sistemul electoral, noi nu avem reprezentanți în Parlament. Cei din Parlament reprezintă interesele partidelor, în primul rând”, a mai spus acesta.

În context, Cimpoeş i-a amintit lui Dodon de ajutorul acordat în cadrul mai multor scrutine electorale.

„Vreau să vă amintesc că în cadrul alegerilor din 2014 deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei și poporul Găgăuziei vau susținut activ. Ulterior, ați fost susținut în cadrul alegerilor prezidențiale. La recentele alegeri, la fel, Găgăuzia v-a susținut. Înțeleg că în această perioadă au fost o serie de promisiuni. În contextul în care în această toamnă vor avea loc alegeri prezidențiale veți fi nevoit să veniți din nou să cereți susținere. Repet, poporul Găgăuziei v-a susținut și, cred că, este timpul să întoarceți datoriile. E sfatul meu, deoarece, mai devreme sau mai târziu, datoriile trebuie plătite. Consider că optimal, la etapa actuală, este dacă Adunarea Populară a Găgăuziei inițiază o inițiativă pentru a face modificări în legislația electorală, astfel încât să fie incluse 5 locuri în Parlament pentru Găgăuzia”, a spus deputatul Serghei Cimpoeş.

În replică, Igor Dodon a spus că „legislaţia Republicii Moldova trebuie să corespundă cu Regulamentul Găgăuziei”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X