(DOC) Ex-directoarea „Pieței Centrale”, demisă pentru suspiciuni de corupție, revine. Ion Ceban știe despre caz

Autor: , in Populare / Social / 22 ianuarie, 2020, 17:25

Vicedirectorul interimar al întreprinderii municipale „Piața Centrală”, Vlad Nicolaescu, acuză presiuni din partea directorului interimar, Iurie Vasilenco, și a ex-directoarei interimară a întreprinderii, Lilia Buștiuc, demisă în luna iunie 2019 de fostul primar interimar Ruslan Codreanu, la doar trei luni de la numire, invocând plângeri ale comercianților care spun că li se cer în continuare plăți exorbitante pentru a putea vinde la piață. De menționat că atât Nicolaescu, cât și Vasilenco au fost numiți în funcții de Codreanu, în iunie anul trecut.

Nicolaescu a raportat miercuri că ex-directoarea interimară a întreprinderii, Lilia Buștiuc, a revenit la conducerea întreprinderii, pentru aceasta fiind creată și o nouă funcție – cea de prim-vicedirector. Mai mult, Nicolaescu spune că funcția nouă a fost creată la ordinul directorului interimar al întreprinderii Iurie Vasilenco.

„Funcția este ocupată de nimeni altcineva decât fosta directoare interimară, Lilia Buștiuc, care a fost demisă din funcție de către fostul primar general interimar Ruslan Codreanu pe 21 iunie 2019, la nici 3 luni de gestionare a întreprinderii, pentru fapte de corupție deosebit de grave”, a scris acesta.

Vicedirectorul interimar mai spune că, începând cu 20 ianuarie curent, când a revenit din concediu, este presat să depună cerere de demisie, pe motiv de „incompetență și management defectuos”.

Acesta susține că l-a informat oficial pe primarul Ion Ceban despre toate neregulile de la întreprindere, inclusiv scopul numirii lui Buștiuc la cârma întreprinderii.

„Nu am dubii că binomul Vasilenco-Buștiuc dorește revenirea la schemele vechi de corupție și colectare de bani de la comercianții din piață. Prezența mea deranjează tare, chiar dacă am reușit cu o echipă integră de inspectori și controlori să majorăm esențial încasările în bugetul întreprinderii. Totul oficial”, se mai arată în mesajul lui Vlad Nicolaescu.

Ion Ceban știe despre revenirea Liliei Buștiuc?

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău, Natalia Ixari, dar și viceprimarul Ilie Ceban au declarat pentru Cotidianul.md că nu cunosc dacă Lilia Buștiuc a revenit la întreprindere.

Secretara directorului interimar, Iurie Vasilenco, ne-a declarat că acesta se află în concediu până pe 3 februarie, iar atribuțiile lui au fost preluate de Vlad Nicolaescu până luni, 27 ianuarie. Ulterior, din 28 ianuarie, atribuțiile vor fi preluate de Lilia Buștiuc, numită prim-vicedirectorul, printr-o dispoziție semnată de Vasilenco. Întrebată mai multe detalii și când a fost semnată dispoziția, aceasta ne-a întrerupt apelul telefonic.

La rândul său vicedirectorul Vlad Nicolaescu ne-a declarat că directorul interimar al întreprinderii a instituit noua funcția și a numit-o în ea pe Lilia Buștiuc. Mai mult, despre numirea acesteia cunoaște și primarul general Ion Ceban, care a semnat dispoziția prin care ea preia atribuțiile lui Vasilenco începând cu 28 ianuarie.

Primarul Ion Ceban nu a fost de găsit la telefon. Totuși acesta a lăsat un comentariu pe o rețea de socializare în care solicită viceprimarilor Ilie Ceban și Inga Ionesii să se informeze despre subiect.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X