După incendii și inundații, Australia se confruntă cu o nouă amenințare: păianjeni ucigași

Autor: , in Externe / 22 ianuarie, 2020, 18:00

Australia s-a confruntat recent cu incendii catastrofale, inundații și grindină de dimensiuni impresionate. Acum, experții avertizează populația australiană că există un nou pericol: păianjenul cu pânză-pâlnie, căruia i s-au creat condiții perfecte pentru a prospera, informează CNN, citat de digi24.ro.

Păianjenul cu pânză-pâlnie este unul dintre cei mai periculoși păianjeni din lume, iar veninul său atacă sistemul nervos central. Peste 12 oameni au fost uciși de mușcătura lui în ultimii 100 de ani.

Speciile de păianjen australian cu pânză-pâlnie provin din pădurile cu umiditate crescută din estul Australiei și sunt cunoscute pentru veninul foarte toxic, care acționează rapid.

Miercuri, parcul Reptile, care găzduiește una dintre cele mai mari colecții de reptile din Australia, a anunțat că activitatea păianjenilor a crescut în ultimele zile.

„Din cauza ploilor, iar apoi a zilelor călduroase, păianjenii cu pânză-pâlnie vor începe să exploreze”, a spus Daniel Rumsey, un purtător de cuvânt al Reptile, într-un clip video postat pe Facebook.

„Acești păienjeni sunt unii dintre cei mai periculoși de pe planetă și situația trebuie tratată cu mare atenție”, a adăugat acesta.

Australia a fost recent devastată de cele mai violente incendii de vegetație din ultimii zeci de ani. Cel puțin 28 de oameni și-au pierdut viața și mii de case au fost distruse sau avariate.

Furtunile puternice de săptămâna trecută i-au mai liniștit pe locuitorii afectați de incendii, însă au creat riscul de inundații. Ulterior, s-au produs furtuni uriașe de praf, iar anumite zone din sud-estul Australiei au fost lovite de grindină de mărimea unei mingi de golf.

Warren Bailey, proprietarul companiei ABC Pest Control din Sydney, a declarat pentru CNN că păienjenii cu pânză-pâlnie sunt activi pe timpul verii, însă că sezonul lor a fost întârziat anul acesta. „Veninul lor este foarte toxic și poate ucide un om”, a spus Bailey. „Păienjenii cu pânză-pâlnie au început să umble din cauza ploilor și pot intra în casele oamenilor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X