Guvernul Chicu are viață lungă? Jizdan: Nimeni din PD nu-i dorește alegeri anticipate (VIDEO)

Autor: , in Politic / 22 ianuarie, 2020, 13:20

Nimeni din Partidul Democrat nu-și dorește alegeri anticipate. Declarația îi aparține democratului Alexandru Jizdan. „Nu am văzut până acum o formațiune politică care să spună clar că vrea alegeri anticipate”, a spus fostul ministru al Afacerilor Interne, la două luni după ce deputații democrați au votat, alături de parlamentarii socialiști, învestirea Guvernului Ion Chicu, în care s-au regăsit majoritatea consilierilor lui Igor Dodon de la Președinție.

„În Partidul Democrat nu dorim deocamdată alegeri anticipate, deoarece odată cu ele există și doza de instabilitate politică. Toată lumea trebuie să înțeleagă că având această instabilitate politică, în jur se produc multe evenimente care se transformă în fenomene negative: criminalitate, economie. Cine dintre oamenii de afaceri și companiile mari va veni într-o țară în care au alegeri anticipate o dată în an, se schimbă Guvernul o dată la jumătate de an? Nimeni nu va veni. Acest lucru trebuie să-l ia în calcul politicienii. Dacă vrem prosperitate trebuie să avem stabilitate”, a mai spus Jizdan în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

Întrebat dacă există discuții dintre PDM și blocul ACUM cu privire la destituirea Guvernului Chicu, Alexandru Jizdan a răspuns negativ. Totuși, democratul a menționat anumite tatonări la acest subiect.

Precizăm că, dată fiind susținerea declarată a socialiștilor pentru Guvernul Chicu, unica modalitate de a demite actualul Executiv în Parlament este votul comun al deputaților PDM și ai blocului ACUM.

Amintim că liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, a declarat de mai multe ori că Guvernul Ion Chicu are toate șansele să aibă un mandat până la alegerile parlamentare ordinare, care vor avea loc în anul 2023. Totodată, Dodon a anunțat că în luna martie sunt probabile anumite remanieri în componența Guvernului, dar și în structura Executivului.

Anterior, Dodon a declarat că în cazul alegerilor anticipate, Partidul Democrat își va pierde 2/3 din numărul actual de mandate în Parlament.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X