Împrumut de 40 de milioane de dolari pentru modernizarea învățământului superior din R. Moldova

Autor: , in Social / 22 ianuarie, 2020, 18:14

Banca Mondială va susține financiar modernizarea învățământului superior din Republica Moldova. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de miercuri, avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare (Proiectul Învățământul Superior) între R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Banca Mondială va oferi un împrumut de 40 de milioane de dolari SUA. Resursele financiare vor fi utilizate pentru modernizarea și îmbunătățirea calității învățământului superior din țara noastră în concordanță cu necesitățile actuale și cele de perspectivă ale pieței muncii la nivel național și internațional. Beneficiarii proiectului vor fi universitățile publice și colegiile pedagogice din R. Moldova.

Domeniile strategice ale proiectului vor fi programele cu profil pedagogic, inginerie, tehnologii informaționale, medicină. Proiectul își propune să unifice sistemul e-admitere, să certifice cadrul național al calificărilor, să crească numărul de programe cu acreditare națională și internațională, să identifice și aprobe un mecanism de finanțare în învățământul superior, să crească numărul de parteneriate dintre universitățile publice și agenții economici.

Proiectul urmează a fi implementat timp de 5 ani, până în 2025.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X