Candidatul Partidului Socialiștilor în circumscripția Hîncești, Ștefan Gațcan, a apărut în ultimii ani de mai multe ori în compania fostului președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. El susține că nu are vreo legătură apropiată cu Plahotniuc, dar lasă de înțeles că ar putea fi susținut în alegerile din 15 martie de către primarul de Hîncești, fostul democrat Alexandru Botnari.

Începând cu anul 2012 și până în 2014, Gațcan a apărut în repetate rânduri alături de Plahotniuc, în calitatea sa de director al Institutului Mamei și Copilului.

Primul contact public cu Plahotniuc Gațcan l-a avut în anul 2012, atunci când fundația Edelweiss, condusă de oligarhul declarat recent indezirabil în SUA, a donat 40 de mii de de lei spitalului.

În 2014, în timpul campaniei electorale din noiembrie, care a coincis și campania „Renaște Moldova” susținută de fundația lui Plahotniuc și unul dintre posturile de televiziune din trustul acestuia, Gațcan a apărut din nou în compania fostului lider PD.

L-am contactat pe Ștefan Gațcan pentru a comenta aceste conexiuni cu Plahotniuc, iar candidatul PSRM ne-a spus că nu are vreo relație specială cu acesta.

„Cu democrații am relații foarte bune. Dar cu Plahotniuc, în perioada în care am avut proiectul ‘O viață nouă pentru prosperarea Moldovei’, el ne-a ajutat în căutarea unei televiziuni pentru a ne sprijini în acest proiect. În rest am colaborat cu fundația Edelweiss, dar relații de prietenie sau altfel de relații cu Plahotniuc nu am avut”, ne-a spus Ștefan Gațcan.

L-am întrebat pe Gațcan și cum comentează informațiile pe care le are Cotidianul, precum că la scrutinul din 15 martie s-ar putea bucura de susținerea primarului de Hîncești, Alexandru Botnari. Botnari a câștigat circumscripția 38 în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, când a candidat din partea PD. El a decis să părăsească Partidul Democrat și Parlamentul după ce a câștigat un nou mandat de primar al Hînceștiului în cadrul alegerilor locale din toamna trecută.

„Posibil. Îl cunoaștem pe domnul Alexandru. Indiferent de coloratura politică pe care o are dumnealui, este un gospodar extraordinar, un om care a arătat că poate face lucruri pentru comunitatea sa”, ne-a mai spus Gațcan.

El a spus că „deocamdată” nu a avut discuții cu Botnari pentru a fi susținut, deoarece încă nu a fost înregistrat, dar că va oferi alte detalii ulterior.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here