Incendii de vegetaţie în mai multe raioane ale ţării, din cauza vântului puternic

Autor: , in Social / 23 ianuarie, 2020, 16:17

În ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au intervenit la lichidarea a 62 focare de vegetaţie uscată.

Potrivit informațiilor înregistrate, focarele de ardere au distrus circa 236 ha de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din centrul și sudul țării.

Pompierii au fost solicitați pentru a stinge vegetația uscată în raioanele Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Ialoveni, Anenii Noi, Orhei, Cahul, dar și Cantemir. Astfel, în raionul Telenești salvatorii au intervenit în satul Budău, unde focul a afectat 20 ha de vegetație. Totodată se raportează despre intervențiile angajaților IGSU în preajma municipiului Chișinău. Aici în seara zilei de ieri flăcările au nimicit 40 ha în raionul Strășeni, 10 ha de iarbă uscată în orașul Codru, dar și 0,8 ha în localitatea Sângera.

Conform datelor IGSU, în total pe parcursul zilei de ieri la stingerea incendiilor сu caracter natural au fost antrenate peste 65 echipaje de intervenție.

În urma incendiilor nu au fost raportate victime.

În acest context pompierii IGSU avertizează oamenii despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată pe arii extinse. Este indicat ca oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se răspândesc cu repeziciune și pot provoca incendii de proporții și pagube materiale.

Cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă resturile menajere și vegetație uscată în preajma spațiilor forestiere, dar și sectorul locativ. Se recomandă stingerea completă a rugurilor, dar și mangalurilor dacă oamenii se odihnesc la aer liber. În eventualele situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X