Rothschild, surprins într-o poză alături de Candu și Sîrbu (FOTO)

Autor: , in Politic / Populare / 23 ianuarie, 2020, 07:47

Cetățeanul britanic Nathaniel Rothschild, care și-a manifestat intenția de a prelua concesiunea Aeroportului Internațional Chișinău, apare într-o poză alături de deputații PDM Andrian Candu și Sergiu Sîrbu.

Poza a fost publicată de către vloggerul Dumitru Ciorici pe pagina sa de Telegram.

Fotografia pare a fi una recentă și ar fi fost făcută la sfârșitul anului trecut în Israel. Candu și Sîrbu deocamdată nu au comentat instantaneul.

Andrian Candu își manifesta însă regretul, în decembrie 2019, că Rothschild a anunțat că a renunțat la încercarea sa de a prelua concesiunea singurului aeroport din Republica Moldova.

„Republica Moldova a avut posibilitatea ca un investitor cu renume, de talie mondială să aducă investiții occidentale, astfel ca Aeroportul Internațional Chișinău să devină un hub în regiune sau chiar la nivel internațional. Țara noastră a pierdut această posibilitate și nu doar, din cauza hărțuielilor, a instabilității și a incapacității statului de a securiza investițiile. Din naivitate sau cu buna știință a pro-europenilor care au preluat guvernarea în luna iunie, la fel ca și alte obiective ce țin de securitatea statului, aeroportul a ajuns sub influența Rusiei. Cu regret, Republica Moldova își întărește „poziția” de zonă gri, postură din care țara noastră nu va cunoaște dezvoltare și evoluție”, scria Andrian Candu după anunțul lui Rothschild.

Omul de afaceri britanic informa, la sfârșitul lunii august a anului trecut, că a preluat 95% din acțiunile Avia-Invest, companie care deține aeroportul în concesiune.

În decembrie el a anunțat că a renunțat la aceste acțiuni, pe care le-ar fi preluat omul de afaceri rus Andrei Goncearenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X