Stoianoglo confirmă existența unui dosar penal pe numele lui Sîrbu. Ce spune despre reținerea acestuia (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 23 ianuarie, 2020, 13:46

Procurorul general Alexandr Stoianoglo confirmă că pe numele democratului Sergiu Sîrbu există un dosar penal, însă, neagă că deputatul va rămâne în curând fără imunitate parlamentară și va fi arestat.

Stoianoglo a declarat astăzi că pe numele lui Sîrbu a fost pornit un dosar penal de către fostul procuror interimar Dumitru Robu și că a aflat de acest dosar „alaltăieri”.

„În privința lui a fost pornit un dosar penal de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, acum 3 luni. Despre acest dosar am aflat alaltăieri. Nu știu de ce este bănuit, deoarece acest dosar era la Procuratura Anticorupție. Eu nu mă implic, deoarece să nu se spună că mă amestec în activitatea Procuraturii Anticorupție”, a declarat Stoianoglo.

Întrebat dacă democratul ar putea rămâne fără imunitate parlamentară, așa cum Sîrbu a spus că se așteaptă, procurorul general a negat informațiile.

„Reținerea și alte acțiuni în privința deputaților se efectuează după adresarea procurorului general în Parlament. Noi nu planificăm să facem asta. Vă spun cinstit că nu știu despre ce dosar este vorba”, a adăugat Alexandr Stoianoglo.

Citește și: Sergiu Sîrbu acuză „presiuni”: „Poate vor dori să mă aresteze la următoarea ședință a Parlamentului”

Deputatul democrat susține că i-au fost deschise două dosare penale și că la adresa sa ar fi fost făcute presiuni, admițând inclusiv posibilitatea arestării sale.

Sîrbu a evocat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, „presiuni, intimidări și amenințări care cu regret mai persistă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X