Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (VIDEO)

Autor: , in Justiție / 23 ianuarie, 2020, 14:01

Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Decizia a fost luată la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de joi, 23 ianuarie.

Astfel, CSP a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, eliberând acordul suspendării din funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a lui Viorel Morari.

Totodată, a încetat și calitatea de membru a lui Viorel Morari la Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor.

Morari poate contesta hotărârea CSP-ului.

Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Acesta este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale.

Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Morari a declarat că în spatele reținerii și arestului său s-ar afla comanda președintelui Dodon, executată prin intermediul Procuraturii Generale. Întrebat care este interesul lui Dodon de a-l trimite după gratii, Morari a spus că „va explica pe parcurs”. Șeful PA a acuzat de implicare și „conducerea Procuraturii Generale”, făcând referire la Alexandr Stoianoglo și adjunctul său Ruslan Popov.

Solicitat să comenteze acuzațiile lui Morari, Dodon a declarat că nu vrea să comenteze „procesele unor persoane care au fost alături sau au slujit fostul regim”.

Citește și: Dodon, întrebat din nou de cazul Morari: „A trimis scrisori în toate părțile. Cu ce scop?” (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X