Președintele Igor Dodon a lansat noi laude la adresa procurorului general Alexandr Stoianoglo și a explicat de ce socialiștii au solicitat informații de la Procuratura Generală în privința dosarului care vizează finanțările PSRM.

Într-un nou episod al vlogului său, Dodon a declarat că instituțiile statului au verificat deja informațiile din dosarul privind finanțările PSRM și „au constatat că nu sunt niciun fel de încălcări”.

„Socialiștii se adresează la Procuratura Generală pentru a avea mai multă claritate în acest sens. De ce au pornit aceste investigații împotriva partidului, de ce se fac aceste presiuni, cine a dat această comandă?”, a declarat Igor Dodon.

Vorbind despre activitatea lui Alexandr Stoianoglo în fruntea Procuraturii Generale, Igor Dodon a spus că acesta „își face treaba bine”, chiar dacă „nu-i este simplu”.

Igor Dodon declara și acum o lună că are „încredere deplină” în Stoianoglo și că procurorul general „are mandatul președintelui”.

Ce spune Stoianoglo despre dosarul privind finanțările PSRM

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a acuzat luni, în cadrul unei conferințe de presă, nereguli din partea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în dosarul privind finanțarea Partidului Socialiștilor.

Potrivit lui Stoianoglo, primele acțiuni procesual-penale au avut loc încă în iunie 2016, iar ulterior au avut un „caracter neplanificat și neconsecvent” timp de 3 ani.

„În 2018 și 2019 nu a existat nicio acțiune de urmărire penală. Trezind interes doar când anumite evenimente social-politice au început a fi interesate de diferite grupe de interese, inclusiv de procurori responsabili de ineficiența anchetei. Doar în noiembrie 2019 în dosar a intervenit conducătorul Procuraturii Anticorupție și a dispus desfășurarea urmării penale de către un grup de 28 de procurori și 38 de ofițeri de urmările penală și investigație. Mai mult, un episod distinct ce vizează membri PSRM a fost examinat de Procuratura Anticorupție cu dispunerea neînceperii urmării penale. Soluția dată a fost anulată și procesul penal reluat doar sub presiuni majore politice realizate prin media. Procesul penal reluat, deși reprezenta un caz distinct, contrar prevederilor codului de procedură penale, a fost anexat la 2 decembrie la materialele dosarului menționat mai sus”, a declarat Stoianoglo.

Declarațiile lui Stoianoglo au fost făcute după ce șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a acuzat pe președintele Igor Dodon și pe procurorul general Alexandr Stoianoglo că ar sta în spatele dosarului în baza căruia a fost plasat în arest pentru 20 de zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here