Captură video

Trei familii care dețin apartamente la sol într-o curte de pe strada Alexe Mateevici din Chișinău sunt terorizate de câteva luni să asculte în regim non-stop muzică funebră. Conform portalului anticoruptie.md, oamenii susțin că un om de afaceri influent ar face presiuni asupra lor ca să le vândă locuințele la preț derizoriu și să acapareze terenul pentru o construcție multietajată. Acestea s-au adresat în repetate rânduri la organele de drept, însă nu au fost ajutați.

Echipa Anticorupție.md a fost lăsată să intre în unul din apartamente după ora 22.00. Muzica funebră vine din apartamentul vecin, unde nu locuiește nimeni. Muzica răsună în toată locuința, inclusiv în camera copilului minor.

„Iată aici avem dormitorul, dar deja nu-l mai folosim, ne-am retras cu toții în altă odaie, mai îndepărtată. Ziua mai este cum mai este dar seara e un adevărat calvar, deja cedez psihic”, ne-a declarat Natalia Busuioc, una dintre locuitoarele imobilului.

În același timp, proprietarii apartamentului au făcut și un apel la poliție. Polițistul a spus că nu poate să facă altceva, decât să mai constate încă o dată perturbarea liniștei și să-i mai aplice proprietarului apartamentului vecin o amendă.

Oamenii au comunicat că problemele au început în 2016, când Raisa Timofei, fosta șefă a Direcției privatizare din cadrul Primăriei Chișinău, a procurat trei apartamente amplasate în ograda respectivă. Timofei le-ar fi propus și celorlalți trei proprietari să-i vândă locuințele, dar a fost refuzată.

„Raisa Timofei ne-a amenințat că dacă nu dorim de bună voie, vom ceda locuințele de nevoie. Astfel, în unul din apartamente a fost dat în chirie unei familii numeroase, de vreo 30 de persoane. Făceau gălăgie, mizerie în curte. Ulterior, poliția i-a arestat pe mai mulți dintre ei, fiind suspectați de furturi, tâlhării, trafic de persoană. Apoi, Timofei a perfectat proprietățile pe numele ginerelui său, Vasile Lesnic. De atunci suntem hărțuiți cu marșul funerar”, a precizat Busuioc.

Locuitorii din curtea cu bucluc ne-au mai spus că s-au adresat în repetate rânduri la poliție, însă oamenii legii nu au făcut altceva decât să constate contravenția și să întocmească peste 30 de procese verbale pentru perturbarea liniștei. Mai mult, polițiștii le-ar fi comunicat că nu pot să-l găsească pe Vasile Lesnic și amenzile nu sunt achitate.

Citește mai mult aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here