Premierul României Ludovic Orban a declarat, vineri, la Iaşi, unde a participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române, că dezvoltarea regiunii de Nord- Est a României este la fel de importantă ca şi dezvoltarea Republicii Moldova.

El a afirmat că România are o responsabilitate faţă de Republica Moldova şi că drumul acestei ţări către Europa trece în mod obligatoriu prin România, scrie Agerpres.

„Dezvoltarea Moldovei este importantă pentru fiecare dintre dumneavoastră, dar este la fel de importantă şi pentru fraţii noştri de peste Prut, pentru că dezvoltarea trebuie să traverseze Carpaţii, dar trebuie să traverseze şi Prutul. Nu trebuie să îi uităm niciodată pe fraţii noştri, nu trebuie să uităm niciodată că avem o responsabilitate faţă de ei şi noi suntem la fel de responsabili ca şi liderii politici responsabili de acolo şi cetăţenii pentru a asigura drumul Basarabiei spre Europa care, în mod obligatoriu, trece prin România”, a afirmat Orban, în discursul rostit în faţa celor circa 8.000 de oameni veniţi să participe la manifestările organizate în Piaţa Unirii din Iaşi.

La începutul acestui an, Ludovic Orban declara, de la Bruxelles, România nu poate considera actualul Guvern de la Chișinău un partener serios, situația din Republia Moldova reprezentând „o involuție”.

Citește și: Premierul României, la Bruxelles: Actualul Guvern de la Chișinău nu poate fi considerat un partener serios

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here